Coatacoustic systeem

Hoogwaardige geperforeerde gipskartonplaat met akoestisch vlies

Het Coatacoustic systeem is opgebouwd uit een hoogwaardige geperforeerde gipskartonplaat waarop een speciaal akoestisch vlies is aangebracht dat dient voor het doorlaten van het geluid door de perforaties en tevens fungeert als drager voor de unieke akoestische spuitcoating waarmee het systeem wordt afgewerkt.

B: Basislaag > Geperforeerde gipskartonplaat
1: Eerste laag > Akoestisch vlies
2: Tweede laag > Basis coating
3: Derde laag > Akoestische spuitcoating

Coatacoustic ontleent zijn werking mede aan het creëren van een plenum (holle ruimte) achter de platen. Er is dan ook altijd sprake van een verlaagd plafond of een voorzetwand. De beste onderstructuur voor een Coatacoustic plafond is een dubbel uitgevoerd regelwerk van C-vormige, thermisch verzinkte, stalen plafondprofielen, dat aan de bovenliggende vloer wordt afgehangen. Voorzetwanden monteert men op een Metal Stud frame van voldoende stijfheid.

Een perfect glad oppervlak met Coatacoustic systeem

Na het monteren van de onderstructuur en de platen worden deze afgevoegd, waarbij de unieke rondom afgeschuinde platen een perfect glad oppervlak geven. Als laatste wordt het gehele oppervlak voorzien van een akoestische en visueel hoogwaardige spuitcoating. Slechts wat u echt wilt zien, blijft dus zichtbaar: een strak, egaal plafond of een neutrale wand.

Coatacoustic op bestaande geperforeerde metalen plafondtegels

De akoestische afwerking van het Coatacoustic systeem kan ook worden aangebracht op bestaande, geperforeerde metalen plafondtegels. Een economische oplossing voor een nieuwe uitstraling bij renovaties in de utiliteitsbouw.

Coatacoustic systeem biedt keuze in kleur en materiaal 

Coatacoustic kent binnen haar programma diverse naadloze akoestische oplossingen. Met verschillende materialen in diverse systemen, waarbij de kleur en materiaalkeuze in afwerking zeer groot is. Hierdoor stelt Coatacoustic u in staat om uw ontwerp, zoals op de tekentafel gecreëerd, in de praktijk tot stand te laten komen.

Kapel Koningsoord met Coatacoustic systeem 

De foto toont de toepassing van het Coatacoustic systeem in de kapel van Abdij Koningsoord in Arnhem.

Coatacoustic systeem in de kapel van Abdij Koningsoord Arnhem