GustoMSC in karakteristiek industrieel pand

GustoMSC GustoMSC en MAT Afbouw

Gyproc website: GustoMSC Schiedam winnaar Gyproc Trophy 2017 – Commerciële Gebouwen (klik voor info)

GustoMSC in Juryrapport Gyproc Trophy 2017

In opdracht van Bouwbedrijf v.d. Tempel uit Schiedam wordt er gewerkt aan de afbouw van de herhuisvesting van GustoMSC; ook in Schiedam.

Het offshore ingenieursbureau verhuist naar de Timmerfabriek; een karakteristiek industrieel pand uit 1948. JHK Architecten ontwierp de hoogwaardige kantooromgeving met behoud en herstel van het oorspronkelijke open karakter. Comfort, functionaliteit en authenticiteit gaan samen in de gebouw.

Staalframe-profielen

Authentieke kenmerken zoveel mogelijk behouden kan prima met de afbouw met metal stud. De plafonds moeten in het zicht blijven en daarom wordt alle techniek en installatiewerk onder de nieuwe vloeren aangebracht. Bijzonder is dat MAT Afbouw zwaardere staalframe-profielen (doorlopend tot op de betonnen verdiepingsvloer) toepast om dit mogelijk te maken. Als de houten vloeren op 70 cm hoogte zijn aangebracht, is het aan MAT afbouw om de gebruikelijke metal stud wanden aan te brengen.

Buitengevels bekleden en Coatacoustic

MAT Afbouw zorgt ook voor de isolerende bekleding met gipskarton van de buitengevels. Om de akoestiek in het open gebouw te verbeteren, wordt Coatacoustic toegepast.

Foto’s zijn te bekijken op de Google-pagina van MAT Afbouw

 GustoMSC en MAT Afbouw