Letterkundig Museum Den Haag

Het Letterkundig Museum Den Haag werd in 2009/2010 grondig gerenoveerd. Voor evenwichtige klimaatbeheersing in zomer en winter en ter voorkoming van hinderlijke luchtstromen in de ruimten waar boeken en schilderijen bewaard en tentoongesteld worden, koos de opdrachtgever voor Comfortplafond.

Geperforeerde stalen cassetteplafonds

Bijzonder aan dit project is dat de doelstellingen op het gebied van verwarming, koeling en akoestiek gerealiseerd zijn via stalen cassetteplafonds die voorzien zijn van “activering”. De keuze voor geperforeerde stalen cassetteplafonds zorgen voor de juiste “museum-akoestiek” en beleving bij het aanschouwen van kunst. Het Letterkundig Museum biedt nu volwaardig onderdak  aan de nationale schrijversportrettengalerij en het Kinderboekenmuseum.

Ketensamenwerking

Comfortplafond bracht in opdracht van Imtech de geperforeerde stalen klimaatplafonds aan. De metalstud wanden en plafonds zijn gerealiseerd door MAT Afbouw en de akoestische plafonds, “Coatacoustic 0,90” in de centrale vides staan op naam van Coataoustic. Deze bedrijven binnen de MAT Groep worden centraal aangestuurd en dat vertaalde zich ook op dit project in een soepel verlopend bouwproces. De engineering en het tekenwerk gebeurde in nauwe samenwerking met Bestek 44.

Foto’s

Interieurfoto’s

Het Letterkundig Museum op andere website

Letterkundig Museum

Letterkundig Museum Den Haag

Letterkundig Museum Den Haag