MAT Afbouw compleet in toepassing arbo-hulpmiddelen

Transport MAT Afbouw

Logistiek en Arbo gaan hand in hand bij transport MAT Afbouw.

Kranen en transportkarren voor transport MAT Afbouw

Onze transportploegen ontzorgen de bij MAT Afbouw werkzame afbouwspecialisten tot op de werkplek. Dat doen zij onder andere met behulp van kranen voorzien van kantelhaak en met speciale transportkarren. Door toepassing van luchtbanden worden beschadigingen aan vloeronderdelen voorkomen en is het verplaatsen voor onze transporteurs arbo-vriendelijker.

Raamrollen voor gipskartonplaten

Bij transport door raamopeningen en/of steiger wordt gebruik gemaakt van raamrollen. Enerzijds omdat het lichter werken is en ook mogelijke beschadigingen van kozijnen worden voorkomen.

Op de werkvloer worden gipsplaten verticaal opgeslagen door toepassing van “bokjes”. Dit biedt tevens voordelen voor de platers en geeft een opgeruimdere werkruimte.

Platenlift transport gipskartonplaten

Voor plaatwerk van plafonds wordt de platenlift ingezet.

Stelten

Het inzetten van in hoogte verstelbare stelten is ergonomisch verantwoord. Het vraagt even gewenning en enige behendigheid, maar veel van onze mensen zien de voordelen. Een opgeruimde werkplek is een vereiste.

MAT Afbouw laat haar integratie van arbo-hulpmiddelen in de afbouw zien in deze PDF-presentatie.

In december 2013 verscheen een publicatie van NOA, met een bijdrage van MAT Afbouw over de efficiencyslag die gemaakt kan worden met ARBO-hulpmiddelen.

Het zesde zintuig in de droge Afbouw … PREFABRICAGE

In die presentatie introduceren we “Het zesde zintuig in de droge afbouw… prefabricage” en dat gaat over de logistiek op de werkplek. Een maximale invulling waarbij een slimme voorbereiding wordt gecombineerd met arbotechnisch verantwoord monteren. Maatwerk van gipsplaten, waardoor alles kant en klaar naar de werkplek wordt getransporteerd.

Arbeidsinspectie

De arbeidsinspectie gaf onlangs tijdens een seminar van SPDA een presentatie (beschikbaar als PDF) over de actualiteit op het gebied van Arbo in de plafond- en wandsector. In 2013 verandert waarschuwen in sanctioneren. Oordeelt u zelf.

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Transport MAT Afbouw

Transport MAT Afbouw